Cégvilág

Egy toll, amivel papírra és gépbe írhatunk egyszerre - Videó

A Qualcomm a barcelonai Mobil Világkonferencián bemutatott egy speciális tollat, amelynek segítségével a mobilkészülékek valós időben rögzíthetik a hagyományos papírra írt szövegeket.

A Qualcomm találmányát az Engadget ismertette: eszerint a papírra vetett kézírás viszonylag egyszerűen átvihető a mobiltelefonokra vagy hordozható számítógépekre. Ehhez egy olyan speciális tollra van szükség, amelyet ultrahangos adóvevővel szerelnek fel.

Ezek után csak csatlakoztatni kell az adott készüléket, amely a saját, hagyományos mikrofonját használva fogadja és alakítja át a papíron mozgó toll zizegését, persze egy Epos nevű szoftver segítségével.

A Qualcomm szerint az Epost használva bármilyen, mobil szövegszerkesztő alkalmazásba bevihetjük a papírra írt mondatokat, feltéve, hogy a papír legfeljebb harminc centiméteres távolságra van a fogadó készüléktől.

A fejlesztés előnyei egyértelmű, tekintve, hogy a megfelelő program segítségével a papírra, majd onnan a gépbe átvitt kézírást a kütyük rögtön számítógépes szöveggé konvertálhatják, lefordíthatják, szerkeszthetik, stb. Így nem kell kétszer dolgoznia azoknak, akik szeretne kézzel jegyzetelni, de számítógépen is szükségük van ugyanazokra a dokumentumokra.

toll utrahangos Qualcomm szöveg mobil szövegszerkesztő
Kapcsolódó cikkek