Cégvilág

Fontos hír a volt Emfesz-ügyfeleknek

A Főgáz várhatóan február 16-tól postázza az Emfesz gázkereskedőtől átvett ügyfeleknek a számlát, és vele együtt a készpénzátutalási-megbízást, azaz a sárga csekket - közölte a Főgáz pénteken az MTI-vel.

A számlalevéllel együtt tájékoztatja a Főgáz ezeket a felhasználókat arról is, hogy a továbbiakban más formában is kiegyenlíthetik a számlát.

A Főgáz felhívja az átvett Emfesz-ügyfelek figyelmét arra, hogy az első leolvasás után, ami február 4-ig megtörtént, a továbbiakban nem kell bediktálni a mérőállást. Az elszámolás alapja ugyanis a korábbi szolgáltatótól kapott adatokkal 2011 első negyedévére kalkulált becsült fogyasztás lesz. Ezt három egyenlő részre bontva, mint havi részszámla-értéket számlázza ki a társaság a kijelölés 90 napja alatt.

A Főgáz azt követően vette át 90 napra azoknak a Tigáz szolgáltatási területén lakó fogyasztóknak az ellátását, akik az Emfesz földgázkereskedőtől vásárolták a gáz, hogy a Magyar Energia Hivatal január 13-tól 90 napra felfüggesztette az Emfesz gázkereskedői engedélyét.

Eközben - mint arról korábban beszámoltunk - az Emfesz már annyit fizetett vissza a Keler Zrt. felé fennálló tartozásából, amely alapján megszűnt felszámolásának a jogalapja.

mérőállás számla emfesz ügyfél gázkereskedő Főgáz csekk
Kapcsolódó cikkek