Cégvilág

Irány Győr! Itt vannak a legjobb ár-érték arányú szállodák

A hotel.info szállodai szobafoglalási oldal 2-5 csillagos szállodák ár-szolgáltás árányát firtató vizsgálata szerint a győri hotelek teljesítettek itthon legjobban – írja a Turizmus Online. Nemzetközi viszonylatban Budapest a hatodik.

A 2011. év első negyedévében a foglalási oldal szemügyre vette foglaló ügyfelei kiértékelését az ár-szolgáltatás viszonylatában. A vendégek a szállodából való távozásuk után, 0-10-ig terjedő pontrendszer segítségével értékelik a cég weboldalán keresztül foglalt szállodákat. Olyan kritériumok mellett, mint a szoba minősége és a személyzet udvariassága, többek között az ár és a szolgáltatás viszonya is értékelhető.

Magyarországon első alkalommal terjesztette ki az ár-szolgáltatás viszonyának megvizsgálását a 2-5 csillagos szállodákra. Így a közép és magas kategóriájú ( 3-4 csillagos) szállodák eddigi összehasonlításán kívül most a szintén nagyszámban foglalat Business-Budget (2 csillagos) szállodákat is szerepelnek az alábbi elemzésben. Ezenkívül az 5 csillagos szegmensben a magas kategóriájú luxus szállodákat is megtaláljuk.

Az ár és szolgáltatás viszonyának aktuális kiértékelésében Magyarországon Győrt Budapest, majd Miskolc követi (A vizsgálat tehát arra is rámutat, hogy a Balaton környéki szállodák nem éppen jeleskednek jó ár-érték aránnyal – A szerk.)

Nemzetközi kitekintésben Hanoi vezet, majd az ezüstérmet Vilnius kapta, a harmadik pedig Varsó az ár és szolgáltatás összevetésében. Budapest a hatodik helyen szerepel, közvetlenül Prága (a nagy vetélytárs mögött).

hotel.info foglaltság hotel csillag idegenforgalom szálloda szoba ár-érték arány
Kapcsolódó cikkek