Cégvilág

Késik az iPad2 - Nagyot bukhat az Apple

Egy tajvani brókercég jelentése szerint a design átalakítása miatt a vártnál később kerülhet a polcokra az iPad új verziója, ez pedig komoly veszteséget jelent az Apple-nek az idei évben.

A Yuanta Securities mai befektetői közleményében az áll, hogy a tajvani gyártó Hon Hai számára nehézséget okoz az iPad 2 új designjának megvalósítása, ezért a tervezett április helyett csak júniusra készülhet el a tábla-PC új változata – jelenti a Reuters.

Az Apple az információk szerint a kínai Hold Újév előtt jelentette be azokat a tervezési módosításokat, amelyek szükségesek az iPad2-höz. A Yuanta elemzői úgy tudják, hogy a gyártósorok átállítása gondot okoz a többek között a Foxconnt is birtokló Hon Hai számára, ezért késik az új iPad.

Az elemzők számításai szerint a most valószínűsített két hónapos késés azt jelenti, hogy az Apple 30,6 millió helyett csak 23 millió egységet értékesíthet az idei évben. A hírügynökség úgy tudja, hogy a második iPad vékonyabb lesz elődjénél és elöl-hátul kamerával szerelik fel, kijelzőjének felbontása pedig felülmúlja majd elődjéét.

 

késik foxconn tajvani Apple iPad tábla-PC gyártás Hon Hai
Kapcsolódó cikkek