Cégvilág

Már hivatalos: A Sex.com a legdrágább internetcím

Az értékesítő Sedo megerősítette, hogy 13 millió dollárért találta gazdára a Sex.com domain név, ezzel elnyerve a világ legdrágább domain nevének járó címet.

A Sedo (Search Engine for Domain Offers) német cég bonyolította le a Sex.com domain név eladását, az üzlet pedig a 13 millió dolláros vételárnak köszönhetően bekerült a Guinness rekordok könyvébe, mint a legdrágább internetcím. A kölni székhelyű vállalat a BusinessWire jelentése szerint eddig 400 millió dollár értékben adott el domain neveket, köztük több hétszámjegyű ügyletet is lebonyolított, ezek közé tartozik például a Vodka.com, a Russia.com és a Pizza.com internetcímek aukciója.

A világ legnagyobb domain név piacát üzemeltető Sedo 18 millió internetcímmel kereskedik, és Kathy Nielsen értékesítési igazgató szerint két évet fordított arra, hogy kidolgozza a Sex.com eladását, beleértve a megfelelő vásárló megtalálását.

A Sex.com-ot 1994-ben jegyezték be, majd a következő évben egy csaló tette rá a kezét és dollármilliós hasznot szerzett vele a dotcom boom idején. Az eredeti tulajdonos végül 2000-ben perelte vissza honlap irányításának jogát és 65 millió dolláros kártérítést ítélt meg számára a szövetségi bíróság. Az Escom LLC 2006-ben vásárolta meg a domain nevet, négy év múlva azonban a domain ismét felszabadult, amikor felszámolás alá került az Escom LLC.

sedo legdrágább sex.com elad vásárló domain név internetcím
Kapcsolódó cikkek