Cégvilág

A csőd szélén álló taxisok felháborodottan tiltakoznak

A Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete (TGFSZ) megdöbbenéssel fogadta, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egy olyan jogszabály-tervezet elfogadtatására készül, amely a taxi-szolgáltatás területén tapasztalható problémák orvoslására egyáltalán nem alkalmas – olvasható a szervezet közleményében.

A TGFSZ felháborítónak tartja, hogy évek, esetenként évtizedek óta gyakorló taxisokat köteleznének tanfolyamok újbóli elvégzésére és vizsgák ismételt letételére. Értetlenül állnak azelőtt, hogy sok ezer, csőd szélén bukdácsoló kisvállalkozót kényszerítenének milliós beruházásokra, mindezt egy gazdasági válság kellős közepén.

Mint fogalmaznak, elképesztő cinizmusnak tartják a „Hatásvizsgálati lap” azon megállapításait, mely szerint „a javasolt új szabályozásnak nincs közvetlen hatása a vállalkozások pénzügyi helyzetére”, valamint „a háztartások pénzügyi terheit a javaslat nem érinti”.

A Világgazdaság elsőként számolt be arról, hogy legfeljebb öt évre szólna a taxiengedély egy minisztériumi rendelettervezet szerint, és a megújításához tanfolyamokra, vizsgákra kellene járniuk a taxisoknak. Öt évben maximálnák a taxi engedélyek érvényességét. Az engedély megújításához pedig tanfolyamokra, vizsgákra kellene járniuk a taxisoknak, ez szintén növelné a költségeiket.
 

tanfolyam Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vizsga TGFSZ
Kapcsolódó cikkek