Cégvilág

A Goodman megvette az ING Industrial Fund portfólióját

A Goodman Csoport bejelentette, hogy az ING Industrial Fund (IIF) tegnap Sydneyben megrendezett ülésén a befektetésijegy-tulajdonosok jóváhagyták a Goodman vezette Konzorciumnak az IIF rendes részvényeire tett vételi ajánlatát. A csomagban összesen 61 ipari létesítmény található, ezek közül 16 Európában.

A felvásárlással kiegészül a Goodman meglévő portfóliója, bővül a Csoport ügyfelei számára kínálható ingatlanok köre, továbbá lehetőség nyílik újabb kapcsolatok kialakítására és a meglévők fejlesztésére. A csomagban összesen 61 ipari létesítmény található, ezek közül 16 Európában.

Az európai ingatlanok összterülete 509 089 négyzetméter, becsült értékük megközelítőleg 210 millió euró. A létesítmények közül 11 (összesen 367 091 négyzetméter) Németországban, zömmel Bréma és Berlin térségében található. A négy spanyolországi ingatlan (121 601 négyzetméter) a madridi régióban, míg a belgiumi (20 397) az Antwerpen és Brüsszel között elhelyezkedő Puursban van.

Danny Peeters, a Goodman európai vezérigazgatója kifejtette: „Újabb 210 millió euróval bővül a Goodman európai ipari portfóliója, és egyben a Csoport Németország legnagyobb ipariingatlan-tulajdonosává is válik. A tranzakció lezárása után a Goodman 3,5 millió négyzetméternyi logisztikai területet kezel majd Európában.”

Az ügylet sikeres befejezése révén a Csoport által kezelt eszközök összértéke 12,4 milliárd euróra növekszik, nagymértékben erősítve a Goodman globális logisztikai platformját. Danny Peeters hozzátette: „Az elmúlt 12 hónap során a Csoport és az általa kezelt alapok jelentős mennyiségű külső tőkét vontak be, a mostani tranzakció lezárásával pedig jó esélyünk van rá, hogy a következő néhány évben a kezelt eszközeink értéke organikusan növekedve elérje a 14,2 milliárd eurót.”

felvásárlás ipari ingatlan Bréma Berlin Goodman ING
Kapcsolódó cikkek