Cégvilág

A Volkswagen mézesmadzaggal vadászik az Alfa Romeóra

A Volkswagen AG igazgatója a Genfi Autószalonon kijelentette: az Alfa Romeo eladásai négyszeresére emelkedhetnek, ha a FIAT eladná az olasz márkát nekik.

Ferdinand Piech az autószalonon azt állította, hogy öt éven belül évente 400 ezer Alfa Romeo találhatna gazdára, ha az olasz prémium márkát eladná a Volkswagen csoportnak a FIAT. Ezzel a Volkswagen ismét meglebegtette a vásárlási tervet, ami eddig merev ellenállásba ütközött. "Ameddig én vagyok a FIAT és a Chrysler vezérigazgatója, addig Piech úr nem kaphatja meg az Alfa Romeót" – szögezte le a múlt hónapban Sergio Marchionne.

Piech egyébként már a tavaly szeptemberi Párizsi Autószalonon is beszélt az Alfa Romeo megvásárlásáról, hozzátéve, hogy "a Volkswagennek van ideje". A FIAT menedzsere viszont azt tanácsolta a német riválisnak, hogy inkább koncentráljon a gyengélkedő Seat márka rendbehozatalára. A Seatot maga Piech is "örökbefogadott gyermeknek" nevezte a Volkswagen márkacsaládban, de sietett leszögezni, hogy a spanyol típus teljesítménye "gyorsan javul" - jelenti az AutoNews.

Az Alfa Romeo a múlt évben, 10 százalékos értékesítés növekedéssel ünnepelte centenáriumát, ennek ellenére még mindig csak 112 ezer darab kel el belőle évente. A MiTo és a Giulietta gyártója Marchionne megfogalmazása szerint vezérigazgatósága mind a hét évében veszteséges volt.

alfa romeo Marchionne Piech Volkswagen fiat márka
Kapcsolódó cikkek