Cégvilág

Eddig 48 halálos áldozata van az influenzának

Február 28. és március 6. között 25 ezren keresték fel az orvosokat influenzás panaszokkal, 23 százalékkal kevesebben, mint az előző héten - tájékoztatott az ÁNTSZ Országos Epidemiológiai Központja.

A kedvező adatok ellenére Fejér megyében tovább nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, sok a beteg Pest és Békés megyében. Látványos a visszaesés Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyékben, ahol 60-70 százalékkal fordultak kevesebben orvoshoz a 9. héten.

Március 6-ig 48 olyan halálesetről értesült az ÁNTSZ, amely influenza megbetegedéssel hozható összefüggésbe.  Közülük 45 betegnél az influenza A(H1N1)2009 vírus, 3 betegnél az influenza B vírust igazolták az elvégzett virológiai vizsgálatok. Az elhunytak közel háromnegyede a 60 évesnél fiatalabbak közül került ki, köztük 2 öt éven aluli gyermekkel, 80 százalékuk az influenza szempontjából fokozottan veszélyeztettek csoportjába tartozott. Szakemberek nem tartják kizártnak, hogy a B vírus ismét megerősödik és erősebb járványt okoz. Ezért még midig érdemes védőoltást kérni.

járvány fertőzés szakemberek ántsz influenza
Kapcsolódó cikkek