Cégvilág

Íme, a legmegbízhatóbb autók

A Consumer Reports amerikai fogyasztóvédelmi magazin idén is elkészítette a legmegbízhatóbb autómárkák listáját, amelyet továbbra is a japán gyártók vezetnek.

Honda, Subaru, Toyota – ez az első három helyezett sorrendje a Consumers Reports megbízhatósági rangsorában, amelyet saját menetpróbái és 1,3 millió tulajdonos megkérdezésével állított össze. A felméréseket immár három éve vezetik a japán cégek, de a lap szerkesztőségének idén meglepetést okozott a Ford, az amerikai márka ugyanis sokat javított megbízhatóságán.

A michigani gyártó ötödik helyen végzett az összesített rangsorban, ráadásul a sportautók versenyét a Mustang nyerte meg. Ezzel a Ford hat év után most először győzött a lap által vizsgált kategóriák egyikében – írja a Detroit Free Press.

A pénztárcakímélő autók körében a Honda Fit (nálunk Jazz) győzött, a kisautók között a Hyundai Elantra lett az első, a családi szedánok versenyét pedig a Nissan Altima nyerte meg.

Az amerikai gyártók között nem csak  Ford, de a rivális General Motors is javított, a tavalyi 65 pontról 67-re emelve az átlagos teljesítményét. A gyártót a lap mérései szerint az új modellek (Buick Enclave, LaCrosse, Chevrolet Equinox, Traverse) lendítették előbbre, ugyanakkor a konszern három modellje, a Chevrolet Aveo, az Impala, valamint a Buick Lucerne a legrosszabb minősítést érték el saját kategóriájukban. A harmadik amerikai óriás, a Chrysler szerepelt a leggyengébben: utolsó helyet ért el a listán, amin a Jeep Grand Cherokee és a Dodge Ram kissé erősebb szereplése sem segített.

legmegbízhatóbb autó lista felmérés Consumer Reports autó megbízható
Kapcsolódó cikkek