Cégvilág

Íme, a világ legkisebb számítógépe

Egy kevéssé ismert kínai PC-gyártó, a Gaida bemutatta a készüléket, amely állítása szerint a világ legkisebb számítógépe jelenleg.

A Gaida a hannoveri számítástechnikai seregszemlén, a CeBIT-en mutatta be az i30 névre hallgató készüléket. Az ITPortal beszámolója szerint a 150x148x21 milliméteres apróság mindössze fél kilót nyom, ezzel pedig az Acer Aspire Revo nevű mini készüléke is nagynak tűnik.

Bár az i30 alig nagyobb, mint egy standard CD-tok, azért a kínai gyártó belepréselt egy Intel Atom processzort, 2 gigabájt RAM-ot és egy 320 gigabájtos winchestert is. Ezen kívül a kis gépen két USB és egy HDMI, valamint Bluetooth és Wi-Fi csatlakozó is található.

A Gaida szerint a készüléket hűtő egyetlen, apró ventilátor működése csak akkor hallható, ha valaki nagyon közel hajol. A kínai gyártmányt egyelőre nem forgalmazzák Európában, de a portál szerint hamarosan elérhető lesz az Egyesült Királyságban, mindössze 300 dolláros áron, igaz, ezért sem operációs rendszert, sem egeret vagy billentyűzetet nem kap a vásárló, mindössze a készüléket, valamint egy távirányítót.

gaida USB Intel Atom legkisebb pc CeBIT HDMI számítógép
Kapcsolódó cikkek