Cégvilág

Négycsillagos szálloda nyílt Gunarasfürdőn

Megnyílt a Gunaras Zrt. kétmilliárd forintos beruházással épült, négycsillagos szállodája Dombóváron, a létesítményt a próbaüzem után várhatóan áprilisban adják át.

A gunarasfürdői szálloda építéséhez a zrt. 2008-ban 600 millió forintos európai uniós támogatást nyert el a dél-dunántúli regionális forrásokból. A cég tájékoztatása szerint a háromszintes, 94 szobás épületben négy konferenciatermet és egy 180 fős éttermet is kialakítottak. A létesítmény a Dél-Dunántúlon az első resort típusú - azaz egy életstílus igényeit kielégítő - négycsillagos wellness szálloda.

A fejlesztés második ütemében fürdőházat építenek a szálloda mellé beltéri medencékkel, csúszdaparkkal, szaunával. Bárdi Róbert, a zrt. vezérigazgatója elmondta: a projekt második részét további 1,2 milliárd forintos beruházással valósítják meg.

A társaság az első évben 30, később, a fürdőház elkészülte után 60 százalékos kihasználtságot vár a szállodától. A Gunaras Zrt. - amelynek többségi tulajdonosa egy belföldi magánszemély - 2010-ben 290 millió forintos árbevételt ért el, a szálloda üzemelésétől mintegy ötven százalékos árbevétel-növekedést vár - mondta a vezérigazgató.

Dombóvár-Gunarason 1977 óta működik elismert gyógyfürdő. Jelenleg kilenc, többnyire gyógyvizes medence üzemel, a fürdőt évente mintegy 150 ezren keresik fel. A zrt. elődje, a Gunaras Rt. 2003-ban a Széchenyi Terv pályázatán 250 millió forintos támogatást kapott a gyógyászati részleg felújítására, amelyet összesen félmilliárd forintból 2004-ben végeztek el.

gyógyfürdő turizmus Dombóvár szálloda gunaras
Kapcsolódó cikkek