Cégvilág

Olajos Péter: arccal kelet felé

Erősödhetnek Azerbajdzsán és Magyarország gazdasági kapcsolatai a napokban megnyitott bakui magyar nagykövetség munkájának eredményeként.

„Azerbajdzsán fizetőképes, gazdasági növekedése két számjegyű. Iparának műszaki fejlettsége jó lehetőséget kínál a hazai cégeknek, hogy beszálljanak az ottani projektekbe” – mondta a Világgazdaságnak Olajos Péter, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára. A Kaszpi-tenger melletti ország külső segítséget vár szénhidrogén-termelése környezeti kárainak elhárításában, víz- és egyéb infrastruktúrái, valamint megújulóenergia-iparának fejlesztésében és klímapolitikájában is.

E kérdések Olajos Péter minapi bakui látogatása során is terítékre kerültek. Az azeri–magyar gazdasági kapcsolatok alacsony szintről, 80 millió dolláros tavalyi áruforgalomról indítanak. A szovjet utódállam továbbra is nyitott a korábbi évtizedekben megszokott magyar exporttermékek – konzerv, gyógyszer, szalámi, mezőgazdasági cikkek – fogadására. Ezekről, illetve egyéb lehetőségekről a helyettes államtitkárral kiutazott 17 magyar üzletember ötven helyi társaság képviselőjével tárgyalt.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Azerbajdzsán Olajos Péter olaj
Kapcsolódó cikkek