Cégvilág

Ultrakönnyű, kifordítható laptop a Lenovótól - Fotó

A Lenovo bemutatta ultrakönnyű laptop családjának egyik első tagját, amely 1,3 kilogrammos tömegével méltó versenytársa lehet a tábla-PC-knek is.

A ThinkPad X220 Tablet 12,5 hüvelykes kijelzője kissé nagyobb, mint egy tábla PC-é, cserébe a tábla verzió képernyője kifordítható és ennek segítségével a gép akár stylusszal is irányítható, de a készülék használható hagyományos notebookként is - írja a PCWorld.

A Thinkpad X220 Tablet érintőképernyője multitouch-csal irányítható, a kijelzőn átalakíthatóak képek, vezérelhetőek a szoftverek és a Gorilla Glass technológiának köszönhetően elvben karc- és repedésálló a monitor.

A mindössze 1,3 kilogrammos tömegű Lenovo notebookot már az Intel újgenerációs Sandy Bridge processzora hajtja, kettő, illetve négymagos változatban. Mind a sima, mind a tábla változat 320 gigabájtos winchesterrel vagy 160 gigabájtos SSD-vel kerül forgalomba, 8 gigabájtos memóriával és 3.0 USB porttal. A tábla verzió ára egyelőre nem ismert, de a ThinkPad X220 áprilistól 899 dolláros (176 ezer forint) áron kerül a polcokra.

A közeljövőben további, Sandy Bridge processzorral működő laptopok is érkeznek majd, a Dell heteken belül bemutatja az új architektúrájú processzorral szerelt készülékét.


 

érintőképernyő tábla-PC notebook Lenovo ThinkPad
Kapcsolódó cikkek