Cégvilág

A Bosch bizakodik és 550 munkahelyet teremt Miskolcon

A Japánban bekövetkezett katasztrófa ellenére abban bízik a Robert Bosch GmbH, hogy a csoport árbevétele 2011-ben első alkalommal lépi át az 50 milliárd eurót.

A Bosch árbevétele a 2009-ben elért 38,174 milliárd eurós hullámvölgy után tavaly 47,259 milliárdra emelkedett, amelyből az európai árbevétel 27,7 milliárd eurót tett ki. Az idei első negyedévben pedig a világcég forgalma időarányosan mintegy 15 százalékkal nőtt.

A pozitív folyamatok révén az alkalmazottak száma 15 ezerrel bővülve év végéig eléri a 300 ezret. Az új munkahelyek mintegy fele az Ázsia-Csendes-óceáni térségben létesül: csak Kínában 5900-zal több ember foglalkoztatását tervezi a német cég, amely hazájában 900, Miskolcon pedig 550 új munkahelyet teremt.

Mint arról lapunk beszámolt, a tavaly nyáron kezdődött 6,5 milliárd forintos beruházás során új gépsorokat telepítenek a várhatóan júliusra elkészülő gyártócsarnokba. A társaság a jövő évben további fejlesztéseket tervez. Így az újabb és újabb gyártósorok munkába állásának ütemében az épülő új gyáregység összesen ezer új munkahelyet teremt. A Miskolcon előállított alkatrészek Európa legjelentősebb autógyáraiba kerülnek.

Robert Bosch árbevétel Bosch Miskolc fejlesztés munkahely
Kapcsolódó cikkek