Cégvilág

A HP nagy dobásra készül: Megelőzi az Apple-t

A Hewlett-Packard (HP) egy az üzleti partnereknek küldött tájékoztató szerint arra készül, hogy elindítsa saját, felhő alapú videó- és zeneszolgáltatását, megelőzve ezzel az Apple-t.

A HP a közelmúltban mutatta be TouchPad névre hallgató tábla PC-jét, a Palm technológiájára épülő berendezéssel az amerikai óriáscég is versenybe szállt a dinamikusan fejlődő piacon. Hamarosan pedig egy újabb, ezúttal szoftver jellegű újítással igyekszik előzni a HP – derül ki kiszivárgott tájékoztatókból. A vállalat a céges partnereinek küldött prezentációjában tesz említést a HP Movie Store-ról és a HP Music Store-ról.

A kiszivárgott hírek szerint a TouchPad beépített szinkronizálási technológiával érkezik, amely kommunikálhat a felhő alapú zene-, illetve videótárral. A felhasználók zenét és filmeket vásárolhatnak az online üzletekben és ingyenesen is igénybe vehetik a streaming szolgáltatásokat. A HP céges ügyfeleinek azt ígéri, hogy egy szoftver gondoskodik majd arról, hogy a felhasználó által leggyakrabban hallgatott zenéket helyben, a számítógépen tárolja, míg a többi a netes felhő szervereken található. Az internetes áruházak termékei egyébként a HP WebOS operációs rendszert használó okostelefonjain is elérhetőek lesznek.

A HP a tervek szerint nyáron indítja el a szolgáltatást és ezzel könnyen megelőzheti az Apple-t, hiszen – emlékeztet az IT Portal – az iTunes-nak egyelőre nincs felhő alapú változata.

videó touchpad streaming HP tábla-PC zene webos felhő
Kapcsolódó cikkek