Cégvilág

BMW-menedzser: Pénzkidobás a villanyautó-támogatás

A BMV észak-amerikai üzletágának vezetője – meglepő módon – arról beszélt a Detroit Newsnak, hogy az elektromos autókra adott állami támogatás gyakorlatilag fölösleges.

Jim O''Donnell, a cég elnök-vezérigazgatója éppen az Active E-t, a BMW 1 osztályú, elektromos hajtású kupéjáról beszélgetett a Detroit News újságírójával, amikor ismertette meglehetősen lesújtó véleményét a villanyautókkal kapcsolatban.

O’Donnell az Engadget szerint arra hívta fel a figyelmet, hogy a jelenlegi akkumulátor kapacitások mellett a villanyautók az autósok 90 százaléka számára használhatatlanok, éppen ezért az amerikai szövetségi kormányzatnak sem kellene erre költenie az adófizetők pénzét. Jelenleg 7 500 dolláros adójóváírást kapnak azok, akik környezetkímélő autót vásárolnak, ezzel O’Donnell szerint "olyan technológiát támogatnak, ami egyszerűen működésképtelen". A BMW-menedzser "adófizetőként úgy látja, nem ez a megfelelő út".

A cégvezető egyébként nagyobb esélyt lát arra, hogy a BMW a dízel autók segítségével növeli piaci részesedését az Egyesült Államokban. Az Active E ősztől bérelhető a tengerentúlon és 2013-ban érkezik egy új elektromos BMW modell, az i3 is.

támogatás adófizető active e elektromos autó BMW villanyautó
Kapcsolódó cikkek