Cégvilág

Fordulat pókerügyben: a Full Tilt megegyezett az ügyészséggel

A Full Tilt Poker megegyezett a Egyesült Államok Dél-New York Állami Ügyészségével, így visszakapja nemzetközi domain nevét – közölte lapunkkal a társaság. Az FBI pénteken kezdeményezte az ügyészségnél az Egyesült Államok három legnagyobb online póker oldalának zárolását, mivel a vállalkozásokat banki csalással, pénzmosással és illegális kaszinóüzemeltetéssel vádolja.

Az ügyészségi vádemelés alá vont PokerStars, az Absolute Poker és Full Tilt Poker közül ez utóbbi most közleményben ttet közzé, hogy megegyezett az illetékes ügyészséggel. Habár a megegyezés nem teszi lehetővé az Egyesült Államokbeli játékosoknak a pénzben való játékot, a megállapodás kifejezetten engedi a valódi pénzes játékokat az Amerikai Egyesült Államokon kívül.

A megegyezés lehetővé teszi a Full Tilt Pokernek, hogy újra használhassa a domain nevét, s ezáltal a játékosok is mihamarább visszakaphatják a pénzüket. Annak, hogy az amerikai játékosok visszakaphassák pénzüket, annak egyelőre jogi és gyakorlati akadályai vannak. A közelmúltban végrehajtott eljárás eredményeként nincs olyan engedélyezett amerikai fizetési csatorna, amelyen keresztül a visszafizetések megtörténhetnének.

A társaság bevallása szerint a Full Tilt Pokernek nincs hozzáférése a kormány által lefoglalt több millió dollár értékű, a játékosok tulajdonát képező, alapokhoz és a kormány nem engedélyezte a lefoglalt játékos források visszajuttatását. Végül számos jogi és igazságszolgáltatási kérdéseket kell mérlegelni mielőtt ezek a pókeres nyeremények kifizetésre kerülnek szerte az Amerikai Egyesült Államokban – áll a közleményben.

A Full Tilt Poker álláspontja továbbra is az, hogy az online póker nem illegális a szövetségi törvény értelmében vagy a 49 államban. Ennek ellenére a Full Tilt Poker készen áll együttműködni a Egyesült Államok Dél-New York Állami Ügyészségével.

A szövetségi nyomozóiroda az ügy kapcsán arra kérte az ügyészséget, hogy 14 országban 76 bank számláját zárolta, hogy megakadályozza, hogy a játékosok hozzáférjenek a vádemelés alá vont PokerStars, Full Tilt Poker, és az Absolute Poker online oldalakon szerzett pénzükhöz. Az FBI kérésére az ügyészség pénteken emelt vádat a három legnagyobb amerikai pókeroldal alapítói ellen, emellett letiltotta a domain neveket is.

Az FBI szerint a vállalkozások összesen 3 milliárd dollárt szereztek törvénytelenül. Az illetékes ügyészség szerint a számlákat addig zárolják, amíg folyik a vizsgálat az ügyben.

Full Tilt Poker online fogadóiroda pénzmosás Absolute Poker póker illegális PokerStars FBI
Kapcsolódó cikkek