Cégvilág

Elbukhat a Sziget-felvásárlás

A Szigetben lévő többségi tulajdonrészét is elvesztheti az Est Média Group, ha a június közepi határidőig nem tesz eleget a fesztivál felé fennálló kötelezettségeinek.

A pesti parketten még econet.hu-ként szereplő Est Média múlt héti gyorsjelentésében elismerte, hogy fizetési gondokkal küszködik; az adózott eredménye az első három hónapban több mint 40 százalékkal csökkent a bázisidőszakhoz képest. Gerendai Károly, a Sziget Kft ügyvezetője kevés esélyt lát arra, hogy az Est Média finanszírozni tudná akvizíciót.

Az Est Médiának a szerződésben vállalt júniusi határidőig 800 millió forintot kell a vételárból kifizetnie, ám ha ezt nem teszi meg, a jelenlegi 51 százalékos részesedése 46-ra csökken, a tulajdonrész visszakerül a korábbi tulajdonosokhoz. Gerendai elmondása szerint így szankcionálják, ha az Est Média nem teljesíti vállalt kötelezettségeit.

Az econet.hu Nyrt. kizárólagos tulajdonában álló médiavállalat tavaly novemberben még eleget tett vállalási kötelezettségeinek, s kifizette 1,45 milliárd forintos részét, s így illetve 500 ezer darab 211 forintos elszámoló árú econet.hu átadásával a korábbi 26 százalékos részesedését 51 százalékosra növelte a Sziget Kft-ben.

Gerendai Károly kiemelte, az econet.hu első negyedéves eredményeitől függetlenül az elmúlt időszakban már nyilvánvalóvá vált, hogy a társaság valószínűleg nem fogja tudni folytatni a Sziget-akvizíció folyamatát. Ez a Sziget működésében semmiféle fennakadást nem jelent.

Az Est Media Csoport múlt pénteken közzétett negyedéves jelentése szerint a vállalat konszolidált adózott vesztesége az első negyedévben az előző év hasonló időszakával összehasonlítva 43 százalékkal 223,9 millió forintra nőtt, az árbevétel pedig 22 százalékkal 549 millió forintra esett vissza.

Sziget felvásárlás econet.hu Gerendai Est Media
Kapcsolódó cikkek