Cégvilág

Ilyen is van: Ázsiából hazánkba telepítik a bérgyártást

A német Josef Seibel csoport minőségi kifogások miatt Ázsiából és Moldovából visszahozza a bérmunka egy részét, és a megbízást a csengeri leányvállalata, valamint a helybéli Szamos Kft. kapja meg.

Mindehhez azonban szükség volt a román határ közelében lévő településen a cipőgyártó kapacitás növelésére is: a jövő héten szerelik be az utolsó fröccsöntő gépet abban az üzemben, amelynek létrehozására 1,1 milliárd forintot fordított a Josef Seibel Kft.

Ezáltal megkétszereződik a két cipőgyártó vállalkozás együttes kapacitása. Ha felfut a termelés, napi 8 ezer pár cipő készülhet Csengeren. A Josef Seibel számára 1991 óta átlagosan évi 900 ezer pár cipőt szállító Szamos Kft. termelésének 60 százaléka Németországban talál gazdára, de a 40 országban kapható Seibel cipők Csengerről az Egyesült Államokba – ahol bővülőben van a kereslet –, sőt, Hongkongba és Új-Zélandra is eljutnak.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Szamos bérgyártás gyártás textilipar cipő
Kapcsolódó cikkek