Cégvilág

Óriási büntetést "nyelt le halkan" a Google

A Google az amerikai tőzsdefelügyelethez benyújtott dokumentumokban rögzíti, hogy 500 millió dolláros bírságra számít egy az igazságügy minisztérium által végrehajtott vizsgálat eredményeképpen.

A 2011 március végével végződő három hónapban a Google 500 millió dollárt tette félre a minisztériumi vizsgálat végén esetlegesen kiszabandó bírság fedezésére – olvasható ki a tőzsdefelügyelethez benyújtott dokumentumból, amely szerint a vizsgálat a Google hirdetési gyakorlatával van összefüggésben. A keresőóriás leszögezte: bár a vizsgálat eredményét egyelőre nem ismerik, nem gondolják, hogy az jelentős hatással lesz az eredményekre és a cég pénzügyi helyzetére.

A Mashable emlékeztet arra, hogy a bírságot a Google nem kalkulálta a negyedéves eredményeibe, de most módosította a pénzügyi eredményeiről szóló jelentést. A korábban bejelentett 2,3 milliárd dolláros nettó profit helyett így a vállalat csak 1,8 milliárd dollárt könyvelt el, a részvényenkénti haszon 7,04 dollárról 5,51 dollárra esett vissza.

vizsgálat Igazságügyi Minisztérium keresőriás reklám bírság Google büntetés
Kapcsolódó cikkek