Cégvilág

Szalai Annamária is felkerült a médialistára

Első alkalommal került az állami oldal képviselője a legbefolyásosabb médiaszemélyiségek listájára. A Marketing & Média ismét összeállította a Top 50 – A legbefolyásosabb emberek a magyar médiaiparban nevű listáját, s ezen a médiaszabályozók közül rögtön az ötödik helyre került Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke.

Az ötvenes rangsorban nem meglepő módon a legelőkelőbb helyeken állnak a tévék vezetői, közülük is az RTL Klub legfontosabb irányítói kerültek az élcsoportba: az első tízben hárman is szerepelnek, a TV2-től pedig csak Simon Zsolt vezérigazgató. A legbefolyásosabbnak ítélt médiaszemélyiség az egymást követő negyedik évben Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója.

A rádiók mindeközben egyáltalán nem képviseltetik magukat a listán, egyetlen helyet nem kaptak sem a tulajdonosaik, sem a vezetők vagy a főszerkesztők. Ellenben ez az első alkalom, hogy egy médiaügynökség is ott van az első tízben. A nyomtatott és az elektronikus sajtóból a tulajdonosok és a vezetők lettek a legbefolyásosabbak, a főszerkesztők közül az első hely a Magyar Nemzettől Liszkay Gáboré lett, ő a teljes listán a 17. helyre került, az online újságok közül pedig az Index főszerkesztője, Uj Péter áll jó helyen a rangsorban, a 19. A közmédia két vezetője került be az ötven legnagyobb befolyásúnak ítélt listájára: Medveczky Balázs, az MTV elnöke a 32., Belénessy Csaba MTI-elnök pedig a 38. pozícióban szerepel.

Érdekesség, hogy a nők helyzete tovább romlott: a 2010-es nyolc női médiavezető után immár csak heten szerepelnek a listán. Szalai Annamária mellett Vidus Gabriella, az RTL Klub kereskedelmi igazgatója került be az első tízbe.

1. Dirk Gerkens (RTL Klub, vezérigazgató)

2. Simon Zsolt (TV2, vezérigazgató)

3. Rákosi Tamás (IKO Media Group, tulajdonos)

4. Bayer József (Axel Springer, ügyvezető igazgató)

5. Szalai Annamária (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, elnök)

6. Szabó György (Sanoma Media Budapest, vezérigazgató)

7. Mihók Attila (Ringier Kiadó, ügyvezető igazgató)

8. Kolosi Péter (RTL Klub, programigazgató)

9. Vidus Gabriella (RTL Klub, kereskedelmi igazgató)

10. Somlói Zsolt (Mindshare, ügyvezető) -->

lista média személyiség Szalai Annamária legbefolyásabb
Kapcsolódó cikkek