Cégvilág

Aggódik az Adobe: Mostantól magától frissít a pdf olvasó

Az Adobe ma tizenhárom javítást adott közre a Readerhez és a jövőben automatizálja a frissítések keresését és telepítését.

Az Adobe olvasóját az elmúlt hónapokban egyre gyakrabban használják fel a hackerek arra, hogy átvegyék az irányítást az internetezők számítógépei felett. Az ok a pdf formátum népszerűsége és az, hogy az Adobe hagyott néhány biztonsági rést a szoftverben. A mai patch csomag az ITProPortal információi szerint tizenhárom hibajavítást tartalmaz.

Brad Arkin, az Adobe termékbiztonságért felelős igazgatója blog bejegyzésében kommentálta az automatikus javítási mechanizmus bevezetését. A cég tapasztalatai szerint a legtöbb hackertámadás a nem frissített szoftververzió hibáit használja ki, ezért döntöttek úgy, hogy automatizálják a frissítések keresését.

A jövőben a szoftver felugró ablakkal jelzi, ha új verziót talált, a felhasználóknak pedig csak jóvá kell hagyniuk a telepítést. Az Adobe egyébként kilenc nap alatt már másodszor frissíti a Flash-t is, a mostani, sürgős javításra azért volt szükség, hogy bezárjanak egy kiskaput a hackerek előtt, akik azon keresztül átvehették a rendszer vezérlését.

automatikus pdf Adobe Reader flash frissítés
Kapcsolódó cikkek