Cégvilág

BKV, Volán, Mozdonyvezetők - Sztrájkra készülhetünk

Figyelmeztető sztrájkot tartanak a mozdonyvezetők és a BKV járművezetői, valamint a dél-dunántúli Volán-buszvezetők június 29-én.

Kiss László, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke a korengedményes és korkedvezményes megszüntetése ellen tiltakozó demonstráción, csütörtökön a Kossuth téren bejelentette: szervezetük június 29-én és július 7-én 9 órától 11 óráig sztrájkot tart, ha a kormány nem tárgyal érdemben követeléseikről.

A bejelentéshez csatlakozott a Várositömegközlekedés Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége is, Gulyás Attila elnök bejelentette, hogy június 29-én üzemkezdettől két órás figyelmeztető sztrájkot tartanak a BKV-nál dolgozó járművezetők, és ha ez eredménytelen lesz, akkor július 7-én folytatják a munkabeszüntetést.

A mozdonyvezetőkkel egy időben tart sztrájkot a Volán-társaságok dolgozóit tömörítő dél-dunántúli Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (AKSZSZ) is - mondta Dobi István, a szervezet vezetője.

A Kossuth téren csütörtökön tartott demonstráción a korengedményes és korkedvezményes nyugdíj megszüntetése ellen tiltakoztak a mozdonyvezetők, megmozdulásukhoz csatlakoztak a BKV, a Volán-társaságok járművezetőit tömörítő szakszervezetek is.

sztrájk mozdonyvezető BKV demonstráció 2011 június korkedvezmény
Kapcsolódó cikkek