Cégvilág

Egyre lassabb az ipari termelés bővülése

Előzetes adatok alapján az ipari termelés volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva 2011 áprilisában 6,9 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 9,5 százalékkal nőtt. A termelés az év első négy hónapjában 10,9 százalékkal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában - áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb gyorsjelentésében. Márciusban 9,2 százalékos, februárban 14,3 százalékos volt még a bővülés.

Előzetes adatok alapján az ipari termelés volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva 2011 áprilisában 6,9 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 9,5 százalékkal nőtt. A termelés az év első négy hónapjában 10,9 százalékkal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index áprilisban 0,5 százalékkal emelkedett.

Az ipari termelés volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva 2011 márciusában 9,2 százalékkal nőtt. A termelés az év első három hónapjában 12,2 százalékkal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában. Az áprilisi adatokkal tehát látszik, hogy az ipar lassabban bővül, mint egy-két hónappal ezelőtt. Februárban például az ipari termelés volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva 14,3 százalékkal nőtt.

április 2011 index statisztika ipari termelés munkanap
Kapcsolódó cikkek