Cégvilág

Fej-fej mellett az iPhone és az Android

Az év eddig eltelt részében a mobileszközről kezdeményezett internetes vásárlás olyan ütemben bővült, hogy áprilisra egy hétvégén a volumen már majdnem elérte a tavalyi csúcsot jelentő karácsony előtti napokét.

Mára az összes mobilos online árucikk-keresés meghaladta a teljes érdeklődés másfél százalékát – derül ki az Árukereső.hu ár-összehasonlító portál kutatásából. A mobileszközről árucikket keresők aránya nagyjából a negyedével nőtt az idei első negyedévben a tavalyi utolsó három hónaphoz képest.

Magyarországon ma már elterjedt szokás mobiltelefonnal fizetni a parkolásért vagy így venni autópálya-matricát, de egyre többen intézik okostelefonokról, táblagépekről vagy más mobileszközről az internetes vásárlást is.

A szakértők azt is megállapították, hogy 2011-ben a mobilról vásárlók mintegy harmada használ iPhone-t és szintén harmada androidos okostelefont. Ezeket követi az Apple táblagépe, az iPad 12 százalékkal, illetve a Nokiához köthető Symbian eszközök, utóbbiak mintegy 8 százalékkal. A magyarországi mobileszközös e-kereskedelem közel 90 százaléka ebből a négy eszközből származik. Az elmúlt két hónapban ugyanakkoraz elemzők szerint határozottan elkezdett növekedni az andoridos eszközökről vásárlók aránya, így ezek hamarosan lekörözik az alma logójú okostelefonokat használókat.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

online vásárlás Apple Symbian Android iPhone
Kapcsolódó cikkek