Cégvilág

Íme, a régió legjobb munkahelyei - Öt magyar a topban

Öt magyar került be a kelet-közép-európai legjobb munkahelyek közé abban a re-gionális versenyben, amelyben összesen nyolc ország 479 vállalata mérette meg magát.

Az Aon Hewitt tegnap hirdette ki a rangsort, amelyben kisvállalati kategóriában a Philip Morris (Szlovákia), középvállalatiban az Intel (Lengyelország), nagyvállalatiban pedig az Operator Gazociagów Przesylowych Gaz- System (Lengyelország) nyert. A magyar kisvállalatok közül három is bekerült a top öt közé, így a Kulcs-Soft Számítástechnikai Nyrt., a Merck Kft. és a Debreceni Hőszolgáltató Zrt.

A középvállalati kategóriában is ünnepelhetünk két magyar céget: a negyedik helyen az FGSZ Földgázszállító Zrt., míg az ötödiken a Nyírségvíz Zrt. végzett. Az Aon Hewitt, az Aon Corporation globális humántanácsadással és outsourcinggal foglalkozó üzletága által végzett felmérésben Ausztria, Bulgária, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia, Törökország, Ukrajna cégei vettek részt, azok, amelyek a nemzeti megméretésen már bizonyítottak.

A magyarországi Világgazdaság– Hewitt Legjobb Munkahely Felmérés egyik győztese, az FGSZ Zrt. vezérigazgatója, Zsuga János lapunknak elmondta: „A Legjobb Munkahely cím elismerés egy vezető számára, a legjobb viszszajelzés, hogy jó úton jár. De egyben kötelesség is: erről az útról nem szabad letérni. Nekem sem.”

Egy másik nyertes – amely az Évtized Legjobb Munkahelye címet is birtokolja itthon –, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezérigazgatója, Csonka Tibor hangsúlyozta: „Az elismerés növeli a céges elkötelezettséget, csapategységet. És jelent egy belső visszajelzést is, a munkatársaknak is óriási büszkeség.”

A regionális eredményekből egyébként kiderült, a legjobb munkahelyeket az átlagos vállalatoktól leginkább a vezetés minősége különbözteti meg. Vagyis minél kiválóbbak a főnökök, annál elkötelezettebbek, motiváltabbak a munkatársak. A dolgozók azokat a vezetőket értékelik legjobban, akiknek a munkáját hatékonynak, a kommunikációjukat nyitottnak tartják, és úgy látják, a vezetők egyaránt figyelembe veszik a cég és a dolgozók érdekeit, valamint az alkalmazottakat a szervezet legértékesebb erőforrásának tekintik. Szintén érdekes adat, hogy a válság és a biztonság hiánya miatt korábban elégedetlen dolgozók sem hagyták el állásukat.

Hewitt FGSZ legjobb munkahely díj aon
Kapcsolódó cikkek