Cégvilág

Irány a Tesco - Régiós győzelem a magyar Hama Kft.-nek

A magyarországi Hama Kft. nyerte el a jogot arra, hogy régiós szinten a Tesco beszállítója legyen. A jelentős forgalomnövekedést generáló megbízásnak munkahely megőrző hatása is van.

A Tesco tavaly úgy döntött, hogy a szlovákiai Galántán régiós beszerzési központot létre. A lépés a partnerek elé is új követelményt állított. Prohászka Ottó, a Hama Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette: a 14 országban 2500 embert foglalkoztató, 500 millió euró árbevételű, családi vállalkozásként működő német Hamánál belső versenyeztetés döntött a régiós beszállítói cím megszerzéséről.

A fotó-, videó-, audió- és multimédia tartozékok nagykereskedőjének számító cég magyar leányvállalatának esélyét növelte, hogy az érintett piacok közül – Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia –, évek óta, a legnagyobb forgalmat érte el a brit áruházláncnál. Az is segített, hogy 1.5 millió eurós beruházással, 2009-ben adták át azt a 3500 négyzetméteres budapesti logisztikai raktárat, ahol a legmodernebb technológia biztosítja a partnerek kiszolgálását.

A tavaly 2,5 milliárd forint forgalom mellett nyereséges Hama leányvállalat számára további 600 milliós forgalmat biztosít a régiós beszállítói státus. Az új megbízás azért is fontos, mert a még mindig érezhető 15-20 százalékos hazai, piaci visszaesést ellensúlyozva, így továbbra is meg tudják őrizni a stabil, 45 fős létszámot.
 

fotó videó Hama audió beszállító multimédia Tesco
Kapcsolódó cikkek