Cégvilág

Tarifákkal trükközött a Taxi4 - bírságolt a GVH

A Taxi4 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. viteldíjairól szóló reklámjaiban valótlan állítást közölt, valamint elhallgatta a kedvezményes tarifa igénybevételének feltételét, így a fogyasztók nem kaptak reális képet a vállalkozás által kínált szolgáltatásról – állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

A közleménye szerint a Taxi4 Kft. a Pesti Est című lap 2010. szeptemberi számában arról tájékoztatta a fogyasztókat, hogy a 2010. szeptember 16-tól induló akció keretében telefonos rendelés esetében 144 forint kilométerenkénti viteldíjért lehet utazni. A reklámban szereplő viteldíjat azonban a társaság végül nem vezette be, így a hivatal úgy találta, hogy a hirdetés tartalma nem felelt meg a valóságnak.

Ezek mellett a Taxi4 2009-ben és 2010-ben öt rádiócsatornán sugárzott reklámjaiban, valamint az általa, illetve az alvállalkozói által üzemeltetett taxikon elhelyezett reklámmatricákon olyan módon népszerűsítette 184 forint kilométerenként mértékű viteldíját, hogy abból nem derült ki a fogyasztó számára, hogy a kedvezményes viteldíj csak telefonos rendelésre vonatkozik, így utcai beszállás esetén magasabb viteldíjjal kell számolnia az utasnak.

A Gazdasági Versenyhivatal ezért 500 ezer forint bírságot szabott ki a taxi társaságra.

Megtévesztés reklám fogyasztó taxi4 bírság GVH pesti est
Kapcsolódó cikkek