Cégvilág

Új műholdas tévés cég a piacon

Hosszú idő után újabb műholdas tévészolgáltató jelenik meg a magyar piacon. A Business Telecom (BTel) Kft. júniustól indítja el országos szolgáltatását, amely számos nagy felbontású (HD) csatornával kerül piacra, és az Eutelsat Eurobird 9A és az Eutelsat Hotbird műholdjairól lesz fogható.

A kecskeméti székhelyű cég egyéves felkészülési időszakot követően mintegy 300 millió forintos beruházás keretében bővíti portfólióját – derül ki az ennek kapcsán kiadott közleményből. A BTel új szolgáltatása kapcsolódik a már meglévő széles sávú internet-, a vezetékes telefon-, mobilinternet-, valamint az IPTV-szolgáltatáshoz. A társaság ezenfelül virtuális magán-hálózati kapcsolatok (VPN) kiépítésével, szerverbérlettel és doménregisztrációval is foglalkozik.

„Az új szolgáltatás kiemelt szerepet kap a cég portfóliójában, erre az évre tízezres új előfizetői körre számítunk” – emelte ki Takács Krisztián, a BTel ügyvezető igazgatója. A bővülő szolgáltatásportfólió további hozadéka, hogy új, „3 az 1-ben” csomagok jelennek meg a vállalat kínálatában – tette hozzá.

A hazai magánszemélyek által alapított, jelenleg mintegy 50 főt foglalkoztató társaságnak saját mikrohullámú adatátviteli hálózata van, a lakossági és az önkormányzati ügyfélkör mellett jelentős számú üzleti klienst szolgál ki, köztük számos hazai és multinacionális nagyvállalatot is. A BTel múlt év júliusa óta a Vodafone Magyarország viszonteladói partnere a széles sávú mobilinternet-szolgáltatásban.

mikrohullámú btrel business telekom műholdas IPTV
Kapcsolódó cikkek