Cégvilág

200 millió eurós építkezés Demján cégének vezetésével

A budapesti Művészetek Palotája után egy hasonló kulturális központ létrehozását kezdi meg a Demján Group Szentpéterváron.

 A város által a megvalósításra kiírt kétfordulós PPP-pályázatot a Demján Group az Inveszt-Sztroj nevű orosz vállalatával nyerte el.
A több mint 80 ezer négyzetméteres épületegyüttes egy 1600 fős koncerttermet, egy kiállítási központot és egy 2500 fős konferencia- és rendezvényközpontot foglal magában. Filmfesztiváloknak, zenei versenyeknek, tudományos, politikai és gazdasági konferenciáknak, csúcstalálkozóknak adhat méltó helyszínt.

A szentpétervári kulturális épületegyüttes tervezője a budapesti Művészetek Palotájával már a nemzetközi építészeti Oscar-díjat is elnyert Zoboki Gábor, a Zoboki–Demeter és Társai Építésziroda vezetője és munkatársai, akik helyi építészirodákkal, építészekkel együttműködve tervezték meg a Vasziljevszkij-sziget új látványosságát.
Az engedélyezési eljárást követően – amely alatt elkészülnek az infrastrukturális beruházások – 24 hónap alatt épül fel Szentpétervár legújabb nevezetessége. A több mint 200 millió eurós beruházásban a Demján Group irányítása alatt álló TriGranit Fejlesztési Zrt. működik közre.

„A Művészetek Palotája létrejöttével Szentpétervár sikerrel pályázhat az Európa kulturális fővárosa címre. Ugyancsak lehetőség nyílik arra, hogy a Szentpétervári Gazdasági Fórum is új, modernebb és kényelmesebb helyszínre költözhessen. Az építkezés és az üzemeltetés során több ezer új munkahely jön létre, orosz alvállalkozók, beszállítók, szakértők vesznek részt a munkában. Jelentősen növekszik a Néva-parti város kulturális és kongresszusi turizmusból származó bevétele” – emelte ki a szerződés aláírásakor Demján Sándor, a Demján Group elnöke.

Szentpétervár Demján Művészetek Palotája inveszt-sztroj ppp
Kapcsolódó cikkek