Cégvilág

Dinnyeárháború a szezon közepén - Cáfol az Aldi és a CBA

Visszautasítják az érintett kereskedőláncok, hogy a beszerzési ár alatt értékesítenék a dinnyét. Arra reagálva közölték ezt, hogy a Magyar Dinnyeszövetség elnöke, Simonka György még hétfőn azt kifogásolta, hogy az Aldi és a CBA üzletlánc nagyon alacsony, 35 forintos kilogrammonkénti fogyasztói áron árulja a görögdinnyét, ez szerinte annyira alacsony, hogy az akár kimerítheti a beszerzési ár alatti értékesítést is.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője tegnap az MTI-nek azt mondta: egyetlen tulajdonosuk árulta a görögdinnyét néhány napig kilogrammonként 39 forintért, amíg egy nagyobb tételt el nem tudott adni. Ha ezt nem tette volna meg, akkor a dinnye jelentős része megromlott volna, hiszen a rosszabbra forduló idő miatt a forgalom csökkenésére lehetett számítani.

A hálózat többi üzletében a görögdinnye normál kilogrammonkénti ára 49 forint, míg akciósan 45 forint. Hangsúlyozta, hogy a 39 forintos ár sem minősül beszerzési ár alattinak. A CBA üzletei franchise-rendszerben működnek, így a termékek jelentős részét a tagok saját hatáskörben árazzák be. Néhány kivétel van, ilyenek például az akciós és stratégiai termékek.

Székács Tibor, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója közleményében leszögezte: az Aldi üzleteiben 2011. július 21. és 27. között akciósan 49 forint volt a dinnye, a lánc mind az akció előtt, mind az akció után ennél magasabb áron kínálta, illetve kínálja.
Az Aldi ebből a szempontból is törvénytisztelő magatartást követ, ezért nem értékesít görögdinnyét beszerzési ár alatt. Az üzletlánc törekszik arra, hogy a frissáru-készleténél, különösen a zöldség és gyümölcs kínálatában minél magasabb legyen a hazai áruk aránya – közölte az ügyvezető.

CBA ár Aldi dinnye beszerzési ár
Kapcsolódó cikkek