Cégvilág

Folyamatosan lehet jelentkezni a rezidens képzésbe

A szakorvos képzésbe történő belépésről szóló, májustól életbe lépett jogszabályok szerint megszűnt az az előírás, miszerint évente csak egy alkalommal, meghatározott időpontig lehetett jelentkezni a rezidens képzésbe.

Amíg korábban minden év augusztus elsejéig kellett jelentkezni a szakképzési rendszerbe, az új rendeleteknek megfelelően a szakorvos képzésbe folyamatos a belépés, így az egészségügyi szolgáltatók és az egyetemek évente nem csak egy alkalommal jogosultak rezidenseket felvenni. A rezidenseket foglalkoztató egészségügyi szolgáltatóknak lehetőségük van a személyes meghallgatás alapján meggyőződni a jelentkezők ismereteiről, alkalmasságukról, tanulmányi eredményüket figyelembe venni.


Korábban beszámoltunk róla, hogy az idén végzettek pályázhatnak a Than Károly szakgyógyszerészi, a szakorvosjelöltek pedig a Markusovszky Lajos ösztöndíjra, amelyek összege havi nettó havi 100 ezer forint. A pénzt pályázati úton nyerhetik el azok, akik vállalják, hogy a szakképzés befejezését követően legalább annyi ideig fognak Magyarországon dolgozni, amennyi ideig támogatásban részesülnek. A pályázónak kötelezettséget kell vállalnia arra is, hogy a betegellátással összefüggésben hálapénzt nem fogad el.


 

rezidensek pályázat
Kapcsolódó cikkek