Cégvilág

Íme, a legjobb autó márkakereskedések itthon

Az International Service Check (ISC) európai felmérést végzett az autó márkakereskedők körében. Ennek keretében 11 országban 19 cég 29 márkáját vizsgálták a szolgáltatás minősége szempontjából.

A tesztvásárlók minden országban három kereskedést látogattak meg. Magyarországon összesen 39 látogatás során vizsgáltak 13 márkát, ezek a Fiat, a Ford, az Opel, a Honda, a Hyundai, a Mazda, a Nissan, a Citroen, a Peugeot, a Renault, a Suzuki, a Toyota, és a Volkswagen.

A Tesztvásárlók feladata a látogatás során egy új, középkategóriás autó vagy kisebb családi/kompakt autó iránti érdeklődés volt. A látogatás során a Tesztvásárlók értékelték a kereskedés külső és belső megjelenését, a járművek bemutatását, az alkalmazottak viselkedését, és mindenek felett a kutatás legfontosabb paraméterét, az alkalmazottal folytatott beszélgetés minőségét.

Figyelemreméltó, hogy az összes márka értékelését tekintve Magyarország végzett a legjobb helyen, a hazai márkakereskedők 82,7 százalékos értékelést értek el, ami messze felülmúlja a felmérésbe bevont összes ország 76,4 százalékos átlagát. Európai szinten a Daimler, a Toyota és a Jaguar márkakereskedések nyújtják a legjobb szolgáltatást, ugyanakkor a legjobb márkának a Seat, a Mercedes és a Toyota bizonyult. Magyarországon a tesztelők szerint a vezető márka 91,6 százalékkal a Volkswagen, amelyet a Renault követ 90,4 százalékkal, a bronzérmes pedig a Honda 89,5 százalékkal, holtversenyben a Mazdával.

A tesztvásárlók Romániában, Lengyelországban és Csehországban szerezték a legtöbb pozitív tapasztalatot, a régió országaiban dolgozó autókereskedők az ISC szerint felkészültek, kedvesek és udvariasak voltak. A legkellemetlenebb élményeket Bulgáriában és Franciaországban élték át a tesztelők, ahol a kereskedők nem foglalkoztak a vevőjelöltekkel.

A legjobb kereskedők Magyarországon

1. Mazda, Budaörs - Budapark, Nyugati utca 10300/13. - 98,2%

1. Porsche, Sopron - Pozsonyi út 57. - 98,2%

1. Renault, Budapest - Budaörsi út 121. - 98,2%

2. Hyundai, Kecskemét - Szt. László krt 68. - 96,5%

3. Hyundai, Debrecen - Böszörményi út 66. - 94,7%

3. Suzuki, Budapest - Kondorosi út 5/a. - 94,7%

1. Porsche, Sopron - Pozsonyi út 57. - 98,2%

1. Renault, Budapest - Budaörsi út 121. - 98,2%

2. Hyundai, Kecskemét - Szt. László krt 68. - 96,5%

3. Hyundai, Debrecen - Böszörményi út 66. - 94,7%

3. Suzuki, Budapest - Kondorosi út 5/a. - 94,7% Autókereskedők általános értékelése országonként -->

ISC márkakereskedő márkakereskedés autó tesztvásárló
Kapcsolódó cikkek