Cégvilág

Megtelt a Google winchestere

A Google több mint egy órán keresztül küzdött a Google+ közösségi szolgáltatásban jelentkező problémákkal, mivel az egyik funkcióhoz kapcsolt tárhely nem bizonyult elegendőnek.

A Google közösségi szektorának vezetője, Vic Gundotra elmondása szerint a cég 80 percen keresztül dolgozott a hiba elhárításán. A Google+ értesítéseket menedzselő alkalmazása ugyanis kifogyott a tárhelyből, így a rendszer nem érzékelte, hogy az értesítést kiküldték, a levelek újra és újra kimentek a címzettekhez.

Gundotra az esetet kommentálva elnézést kért a Google által indított spam áradatért és elmondta: nem számítottak arra, hogy ilyen óriási kapacitásigény jelentkezik ilyen hamar. A The Inquirer ugyanakkor hozzáteszi, hogy a lap már a szolgáltatás indulásakor figyelmeztetett arra, hogy a keresőóriás által felvonultatott erőforrások nem feltétlenül lesznek elegendőek. A Google egyébként – vélhetően a hasonló eseteket elkerülendő – először tesztüzemben indított el a Google+-t. Ennek ellenére már a portál indulásakor egy éjszakára ki kellett kapcsolniuk a meghívási funkciót az "őrült érdeklődés" miatt.

google+ közösségi tesztüzem Google
Kapcsolódó cikkek