Cégvilág

A választási papírok nélkül is jó lett az Állami Nyomda-profit

Mintegy 10 százalékkal, 8,7 milliárd forintra nőtt az Állami Nyomda 2011 első féléves árbevétele, míg a nettó eredmény mintegy megháromszorozódott, az exportarány elérte a 30 százalékot.

Az előrejelzéseknek megfelelően, az Állami Nyomda üzleti tevékenysége 2011 második negyedévében is növekedést mutat. Az év első hat hónapjában a társaság 8,7 milliárd forint árbevételt ért el, ami közel 10 százalékkal nagyobb az előző év azonos időszakánál. A 2010-es országgyűlési választások nyomtatványgyártásra gyakorolt egyszeri hatását nem számolva, minden magas hozzáadott értékű termékszegmens bővült ebben az időszakban.

Eredményszinten is erős félévet teljesített a nyomda: a 452 millió forint nettó eredmény közel háromszorosa a bázisnak, míg az EBITDA 52 százalékkal, 878 millió forintra emelkedett. 2011. első félévében elért 2,5 milliárd forintos már az árbevétel 30 százalékát adja, köszönhetően a román leányvállalat konszolidációjának, illetve a régióba szállított nagy mennyiségű nemzetközi fizetési standardokon alapuló chipes bankkártyának.

„A kapacitás- és hatékonyságnövelő beruházások, valamint a megkezdett fejlesztések tovább javítják pozícióinkat az iparágban. Az eredményességet nem csak az mutatja, hogy a nettó eredmény közel a háromszorosára nőtt, hanem az is, hogy az EBITDA margin növekszik, ismét 10 százalék fölötti.” – mondta Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója.

zsámboki gábor Q2 EBITDA 2011 export nyomtatvány állami nyomda
Kapcsolódó cikkek