Cégvilág

Pécsett a Huawei és az Elcoteq is megszorít

A kínai Huawei pécsi üzeme három helyett hamarosan egy műszakban termel; a céggel üzleti kapcsolatban álló Elcoteqnél szeptembertől csökkentik a béren kívüli juttatásokat.

A távirati iroda úgy értesült, hogy a távközlési berendezéseket gyártó kínai vállalat Pécsen jelenleg kilencven embert foglalkoztat, számuk rövidesen mintegy harmincra csökkenhet. A cég a hírt nem cáfolta, de nem is erősítette meg.

Az MTI értesülése szerint a Huaweinek gyártócsarnokot és raktárat is biztosító Elcoteq pécsi üzemének a dolgozói szeptembertől nem kapnak étkezési jegyet. A távirati iroda úgy tudja, szeptembertől az eddig távolsági buszokra járó bérlettámogatást sem fizeti ki a finn érdekeltségű vállalat.

Az Elcoteq június végén jelentette be, hogy nem tudja határidőre fizetni hitelállományát. Nehéz helyzetét a válsággal, illetve azzal magyarázta, hogy legnagyobb partnere, a Nokia szerződést bontott vele. A cég júliusban azt is közölte: megválik 680 dolgozójától. A társaság arra kérte a hitelező bankokat, hogy meghosszabbított fizetési határidő mellett rendezhesse tartozását. Ezzel egy időben bejelentette, hogy tárgyalásokat kezdett a Platinum Equity magánbefektető céggel, a szerződés azonban nem jött létre. 

béren kívüli juttatás Huawei távközlési Pécs Elcoteq
Kapcsolódó cikkek