Cégvilág

2100 munkahely, 28 ezer plusz négyzetméter - Hasít a győri Audi

A Volkswagen csoport a következő öt év során 62,4 milliárd eurós beruházásra készül az autós üzletágában. A tárgyi eszközökre szánt 49,8 milliárd euró 57 százaléka ugyan a német gyárakba kerül, de a konszernhez tartozó Audi győri leányvállalatának fejlesztése is folyamatos.

Nem csupán a 900 millió euróba kerülő új autógyár épül, amellyel 2100 munkahely létesül Győrben, hanem fél év múlva 28 ezer négyzetméteresre bővül az Audi Hungaria Motor Kft. 380 fős szerszámgyára is.

A 16,5 millió eurós beruházás révén jövőre 60 új munkahely létesül, és a bővítés a szerszámgyár minden gyártási területét – készülék- és berendezésépítés, szerszámgyártás, kisszériás karosszériaelem-gyártás – egyaránt érinti, és lehetőséget teremt a kapacitás növelésére, valamint a technológiai fejlődésre.

A megkétszereződött üzem több mint egyharmadán ugyanakkor a karosszériaelemek kisszériás gyártása kap helyet. A 2005-ben alapított gyáregység karosszériaelemek gyártásával a sportos Audi RS modellek beszállítójává vált. Jelenleg 11-féle rétegmodellhez gyártanak több mint 80 különböző karosszériaelemet, így többek között az RS5 és a szupersport modell, az R8 egyes külső karosszériaelemeit.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

R8 Audi rss rs karosszéria Győr gyár Audi Hungaria
Kapcsolódó cikkek