Cégvilág

Árulja a Hochtief - Kínaiaké is lehet a Budapest Airport

Három óriáscég versenyez a német Hochtief csoport nemzetközi repülőtereket - köztük a budapesti Liszt Ferenc repülőteret - üzemeltető cégekből álló holdingjáért, amely nagyjából 1,3 milliárd euróért kelhet el - jelentette kedden a Reuters hírügynökség.

A pályázat utolsó előtti körébe bekerült a kínai Hainan Airlines, a Vinci francia építőipari társaság és a német Fraport, amely a Deutsche Bank RREEF elnevezésű ingatlanfejlesztési alapjával közösen venné meg a csomagot. Mindhárom jelentkező 1,3 milliárd euró körüli összeget ajánl.

A Hochtief a budapesti mellett az athéni, a düsseldorfi, a hamburgi, a sydney-i és a tiranai nemzetközi repülőtér üzememeltetésében érdekelt. A német társaság a Budapest Airport Zrt.-ben rendelkezik a legnagyobb tulajdoni hányaddal, 49,6 százalékkal - áll a Reuters összeállításában.

A tiranai repteret üzemeltető cégben 47 százalékkal, a hamburgi repülőteret üzemeltető vállalatban pedig 34,8 százalékkal rendelkezik a Hochtief, míg Athénban 26,7 százalékot, Düsseldorfban 20 százalékot, Sydney-ben 5,6 százalékot ellenőriz a helyi nemzetközi repülőteret üzemeltető cégben.

A csomag könyv szerinti értéke 1,6 milliárd euró. A következő hetekben tovább szűkül a vevőjelöltek köre, az értékesítési folyamat azonban a pénzügyi piacokon uralkodó feszültség miatt elhúzódhat - mondták a Reuters forrásai.

Deutsche Bank hainan fraport elad Budapest Airport Hochtief
Kapcsolódó cikkek