Cégvilág

Egy magyar gépgyártó, amely most is hasít

Megerősödve került ki a válságból a Knorr-Bremse Kft. amely alkalmazotti állományát több mint kétszázzal növelte és idén 2,5 milliárd forintot fordít gépvásárlásokra.

A válság előtti szintre emelkedett az idei első nyolc hónapban az európai haszonjármű-gyártás. Ennek eredményeként a teherautó és autóbusz fékrendszereket gyártó kecskeméti Knorr-Bremse Kft. rendelésállománya is úgy megnőtt, hogy bizonyos gyáregységekben be kellett vezetni a negyedik – a hét végére is kiterjedő – műszakot.

"Nyugat- és Kelet-Európában egyaránt a gazdaság élénkülését tapasztaljuk: leginkább Németország és Oroszország húzza a két régiót, és ez látható a rendelések alakulásában is" – mondta el a Világgazdaságnak Lepsényi István vezérigazgató, rámutatva ugyanakkor, hogy az utolsó négy hónapra azonban enyhén gyengült a megrendelések mennyisége.

Ennek ellenére az idei árbevétel körülbelül 14 százalékkal fogja meghaladni az elmúlt évi 34,8 milliárd forintot. Így bőven futja technológiai fejlesztésre. A társaság által erre szánt 2,5 milliárd forint 40 százalékát a beszállítók számára vásárolt gépek értéke teszi ki.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

haszongépjármű árbevétel gépgyártó Knorr-Bremse
Kapcsolódó cikkek