Cégvilág

Jól vizsgázott a Rába busza a BKV tesztjén - Képek

A napokban S91 típusú midibuszok norvégiai szállítására nyert megbízást a Rába Jármű Kft. A jármű elődjéből már több mint kétszáz darab közlekedik Európa nagyvárosaiban. A nemzetközi siker mellett a midibusz a BKV második budavári tesztjét is problémamentesen zárta.

Mindez jelzi, hogy az S91 európai színvonalú jármű gyártására képes – olvasható a Rába közleményében. A midibusz első generációját a kontinens több nagyvárosában is használják, többek közt Lettországban, Norvégiában, Görögországban, Csehországban és Izlandon.

A Rába önjáró midibuszalváza így már több mint 70 millió kilométeres futásteljesítményt tudhat maga mögött az európai piacon. A hazai igényekre, a BKV korábbi, eredménytelennek minősített tenderére kifejlesztett új S91 járműveket a Rába a nemzetközi piacon, Norvégiában sikeresen értékesítette.

A midibusz az elmúlt hetekben problémamentesen zárta újabb, 6 hetes tesztperiódusát a BKV-nál, a várbusz útvonalán. „A busz piac stratégiai területet jelent számunkra, termékfejlesztéseink egyik célja, hogy megerősítsük pozíciónkat ebben a fontos és hagyományos szegmensben.”- emelte ki Pintér István a Rába Nyrt. vezérigazgatója.

midibusz Rába Pintér István teszt várbusz
Kapcsolódó cikkek