Cégvilág

Hatan a régiós ranglistán

Az idén a román internetes repülőjegy-értékesítő Vola.ro cég került a Deloitte listájának élére, amely a közép-európai régió 50 leggyorsabban növekvő technológiai cégét rangsorolja – tudtuk meg Verbó Zoltántól, a program vezetőjétől.

Ez az első olyan év, hogy román cég nyeri a versenyt, megtörve az elmúlt hét év hagyományát, amikor lengyel társaságok álltak a lista élén. Az idén számításba vett cégek átlagos növekedési üteme 1068 százalék volt, több az előző évinél. Magyarországot 2011-ben hat vállalkozás képviseli. Közülük a legjobb helyezést a webes informatikai megoldásokkal foglalkozó Active Vision Kft. érte el.

A listára a hazai cégek közül felkerült még az internetes megoldások építésével és technológiával kapcsolatos tanácsadással foglalkozó Viala Kft., az informatikai kutatás-fejlesztést és tanácsadást nyújtó Dolphio Consulting Kft., a Net Média Zrt. médiavállalkozás, a háromdimenziós számítógépes technológiák fejlesztésére szakosodott Econ Consulting Kft., valamint a mobil informatikai szoftverek fejlesztésével foglalkozó InfomatiX Kft. A ranglistán Lengyelország szerepel a legtöbb, húsz céggel, ezt követi Csehország kilenc, majd Magyarország és Románia hat-hat céggel.

A profiljukat tekintve a jelöltekről elmondható, hogy a szoftveripari (22 cég) és az internetes vállalkozások (21) kerültek az élre, hasonlóan 2010-hez, a tíz leggyorsabban növekvő vállalat közül hét az internetes cégek közül került ki.

Deloitte dolphio technológiai ranglista active vision infomatix
Kapcsolódó cikkek