Cégvilág

Jövőre is hét boltot nyit a DM

A szeptember 30-án zárult üzleti évben 63,7 milliárd forintról 65,85 milliárdra növelte bruttó árbevételét a Drogerie Markt üzletlánc Magyarországon – közölte Wolfgang Strasser ügyvezető igazgató, aki nem kívánta elmondani, hogyan alakult a társaság mérleg szerinti eredménye.

Az évet ugyanúgy 255 üzlettel zárta a cég, mint a megelőzőt, de közben hét üzletet bezártak, hetet pedig nyitottak: minőségi cserét hajtottak végre a szükséges területeken. Az idén is nagyjából hét üzlet nyitása a terv, azonban, amint az ügyvezető elmondta, jóval inkább az üzletek modernizációjára és ahol lehet, bővítésére koncentrálnak. Ez utóbbira a folyó üzleti évben a tavalyihoz hasonlóan egymilliárd forintot szán a 2250 fős vállalat.

A DM Ausztria csoporthoz Csehországtól Bulgáriáig kilenc ország tartozik, és ezekben 133 új egység nyitásával 1280-ra nőtt a boltok száma. Emellett első alkalommal lépte át – csaknem 9 százalékos növekedés révén – a délkelet-európai országokban az összesített bruttó árbevétel az egymilliárd eurót, míg Ausztriával együtt 1,687 milliárd euróra rúgott a forgalom. A különböző kereskedelmi hálózatokhoz tartozó több mint 500 magyarországi drogériában forgalmazott termékek értékesítése stagnál az idén – mondta Wolfgang Strasser, hozzátéve, hogy a DM Kft. azonban sikeresen növelte piaci részesedését.

Az augusztus végéig tartó 12 hónap kumulált adatai szerint a piaci részesedés 52,2 százalékra nőtt a tavalyi augusztussal zárult 12 hónap 50,8 százalékával szemben. Az évi 300 milliárd forintot meghaladó kozmetikai-vegyi áru piacon pedig 13,3 százalékról 14-re emelte részesedését a vállalat. A drogériák értékben mért piaci részesedése 27 százalék volt az idei első fél év során – tájékoztatta lapunkat Villányi Ágnes, a Nielsen kereskedelmi kapcsolatok osztályvezetője, kiemelve, hogy az élelmiszer-kiskereskedelemtől eltérően a drogéria- láncok terjeszkedése leállt tavaly, így a kereskedelmi ágazat összesen 505 egységgel zárta
az évet.

eredmény Drogerie Markt dm árbevétel üzletnyitás forgalom
Kapcsolódó cikkek