BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar a világ második legjobb tanácsadó projektje

Nemzetközi elismerést nyert a magyar Vialto Consulting az Oktatási Hivatal működésének hatékonyabbá tételével.

Hatékonyság- és ügyfélelégedettség-növelés egyszerre. Ez volt a célja és eredménye az Oktatási Hivatal (OH) működési folyamataiban végrehajtott reformoknak. A sikeres megvalósítás az OH és egy magyar tanácsadó cég, a Vialto Consulting szakemberei közötti szoros együttműködésnek köszönhető. A projekt szeptemberben elnyerte az ICMCI (International Council of Management Consulting Institutes) által meghirdetett Constantinus nemzetközi tanácsadói díj ezüstérmét.

„Az érintett folyamat hatékonysága átlagosan 18 százalékkal nőtt” – ismertette a tényeket Magyar Zita, a projekt végrehajtása idején a fejlesztés vezetője. “Ezen felül a hatékonyabb munkaszervezés és az új informatikai megoldás biztonságos használata következtében a hibák száma közel nullára csökkent. A változások eredményeként a Hivatal a korábbinál kisebb létszámmal is képessé vált 38 százalékkal több kérelem túlóra és késedelem nélküli feldolgozására.”

A projekt során az OH és a Vialto Consulting szakértői a Hivatal ügyfeleit fókuszcsoportos megbeszélés keretében bevonták a közös gondolkodásba. Ezzel párhuzamosan – a Lean módszertan alapelveinek követésével – elemezték és átalakították a hivatali folyamatokat. Bevezették az „egy ügyintézős modellt”, melyben minden beérkező kérelemnek egy gazdája van, aki az adott kérelmet a teljes folyamaton végigvezeti. Irányították egy új informatikai támogató rendszer kifejlesztését is, valamint bevezették a vezetői információs rendszer új modulját, amely az ügyek aktuális állapotáról szóló naprakész jelentéseket szolgáltatott.

„A világ három legjobb tanácsadói projektje között lenni nyilvánvaló dicsőség a Vialto számára, az OH-nak és az egész magyar tanácsadói szakmának. Számos gratulációt kaptunk, amelyek rendre kiemelik a konkrét projekt erényei mellett a magyar vezetési tanácsadói szakma magas színvonalát és nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő eredményeit.” – jelentette ki Csákvári Péter, a VTMSZ (Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége) elnöke. „Az ilyen sikerek okán remélhetőleg visszanyeri helyes megítélését a szakma, illetve a közszféra még inkább felismeri a vezetési tanácsadásban rejlő lehetőségeket.”
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.