Cégvilág

Szeptemberi rekord az Audinál - a kedvenc modelljeink

Az Audi szeptember 120 200 autót szállított ki, 17,1 százalékkal többet, mint az előző év azonos hónapja során, a cég ezzel rekordot ért el szeptember hónap tekintetében.

Az európai eladások, elsősorban a Nagy-Britanniában és a skandináv piacokon elért jelentős növekedésnek köszönhetően 9,0 százalékkal, mintegy 67 200 darabra bővültek. Különösen kedvezően alakultak a kiszállítási darabszámok az Audi számára az Amerikai Egyesült Államokban, ahol a márka 19,3 százalékkal több autót értékesített. Az Amerikai Egyesült Államokban a július óta kapható A6 Limousine adott további lendületet a márka felsőkategóriás modelloffenzívájának.

Hasonló érvényes Kínára is, az ingolstadtiak ugyanis még tovább fokozták növekedésük ütemét legnagyobb piacukon, s a szeptemberi 29 500 darabos értékesítéssel 33,2 százalékkal múlták felül tavalyi eredményüket. A cég így már október első hetében elérte a tavalyi egész éves, rekordnak számító értékesítési eredményt.

Németországban az Audi további 7,5 százalékkal összesen 20 002 prémiummodellre növelte eladásait. Akárcsak az európai exportpiacokon, az A6 új generációja mellett itt is főként az A1 gondoskodott a további bővülésről szeptemberben.

A nyugat-európai eladások az év első kilenc hónapja alatt elért mintegy 518.600 darabos volumenéhez illetve 11,6 százalékos bővüléséhez a szeptember elsősorban a nagy-britanniai értékesítés jelentős emelkedésével járult hozzá. E hónap során ugyanis 18 653, azaz 15,7 százalékkal több brit vásárló döntött az Audi valamely modellje mellett, mint 2010 szeptembere során.

Az Audi Kelet-Európában szeptember folyamán 20,7 százalékos emelkedéssel őrizte meg továbbra is növekedési dinamikáját. Magyarországon szeptemberben összesen 151 Audi talált gazdára. Élénk kereslet augusztusban az Audi A4 (46 darab), az A3 Sportback (30 darab) iránt volt. Az első kilenc hónap során a négykarikás márka 1374 autót szállított ki a magyar piacon, azaz 25 százalékkal többet, mint 2010 azonos időszaka során.


 

a6 eladás Audi A3 A4 értékesítés modell
Kapcsolódó cikkek