Cégvilág

Turbinát avatott az E-Star

Két új, összesen 8,4 megawatt teljesítményÛ gázmotort helyezett üzembe az E-Star nemrég megvásárolt, a lengyelországi Mielecben lévÕ erÕmÛvében.

A zöldmezÕs beruházás javítja majd az energiatermelés hatékonyságát, növeli a társaság EBITDA-ját és lehetÕvé teszi, hogy az ipari parkban található meglévÕ és új ipari ügyfelek is biztonságos és hatékony hÕ- és elektromos energia-ellátáshoz jussanak – közölte a cég. A beruházás 8 millió euróba került, ennek egyik felét az E-Star finanszírozta, a másik fele vissza nem térítendÕ állami támogatás.

Ezzel párhuzamosan zajlik az E-Star lengyelországi vállalatainak átalakítása, integrálása is, és kialakult az E-Star ottani tevékenységét irányító szervezet. A Bartha Tibor vezetésével mÛködÕ E-Star Polska az E-Star Nyrt. 100 százalékos tulajdonában van, és három társaság tartozik alá: az E-Star EC Mielec, az E-Star EC Gorlice és az E-Star Management Polska. Az E-Star Mielecnek 51 százalékos tulajdonrésze van az Euroenergetyka villamosenergia-kereskedÕ és -szolgáltató cégben, amely az ipari parkban mÛködÕ vállalatok részére biztosítja a villamosenergia-ellátást.

A társaság november 8-án tartja rendkívüli közgyÛlését, ahol új igazgatósági tagokat is  választhat. A jelöltek neve egyelÕre nem ismert, de az Equilor szerint a társaság stratégiájában várhatóan nem lesz komoly változás. Bár az E-Star részvényei 40 százalékot estek az elmúlt idÕszakban, az Equilor hosszabb távon, ha a befektetÕk ismét a fundamentumok felé fordulnak majd, az árfolyam emelkedésére számít. n

villamosenergia gázmotor E-Star polska turbina erőmű
Kapcsolódó cikkek