Cégvilág

"A kasszához mentek" a Siemens menedzserek

A Financial Times Deutschland (FTD) hétfői számában közölt értesülés szerint a Siemens vezetői a múlt héten nagy mennyiségben adták el saját cégük részvényeit.

A vezetők több mint 9 millió euró értékben adtak el értékpapírokat, ebből Peter Löscherre, a Siemens vezérére csaknem 5 millió euró jutott. "Az eladások mindenekelőtt egy bónuszprogramra vezethetők vissza" - hangoztatta Robert Hable, a 2iQ frankfurti elemző cég ügyvezetője az FTD-nek. Löscher egyébként az eladás után is több mint 10 millió euró értékű Siemens-részvény birtokosa.

A cég vezetői szerinte ezzel a jelentkező adókat akarják fedezni. Ezért a szakértő szerint nem szabad az eladásokról szóló jelzés hatását túlértékelni. "A topmenedzserek magatartása mind Németországban, mind pedig Európában továbbra is nagyon optimista". "Ez tükröződik az Insider indexben is, amelyet az európai vállalati vezetők eladásainak és vételeinek segítségével számítanak ki" – tette hozzá Hable. A mutató szerint a menedzserek ugyan kissé óvatosabbak az elmúlt hónapokban, de még mindig a bikák uralják a hangulatot.

részvény Löscher elad Siemens sajátrészvény
Kapcsolódó cikkek