Cégvilág

Okostelefon, táblagép, jegyzetfüzet egyben - Újít a Samsung

November elején a magyarországi mobilkészülék-piacon is megjelenik új termékkategóriájával a Samsung: bevezeti az okostelefont, a táblagépet és a digitális jegyzetfüzetet egy eszközben integráló legújabb modelljét, a Galaxy Note-ot.

 Ezt a készüléket azon felbuzdulva fejlesztette a dél-koreai társaság, hogy egy kutatás alapján az emberek átlagosan 2,7 eszközt visznek magukkal, ebbe beletartozik a telefon mellett a notebook, a fényképezőgép és a médialejátszó. A cél e funkciók egy eszközben egyesítése volt. Az új készülékhez nálunk elsőként a Telenor hálózatában lehet hozzájutni, később kártyafüggetlen termékként is, hozzávetőleg 170 ezer forintért.

Kunos Balázs, a Samsung Electronics Magyarország Zrt. mobilüzletágának a vezetője szerint a hazai okostelefon-piac mérete az idén már meghaladhatja az egymillió darabot, ez a teljes mobilpiac 40-50 százaléka. Jövőre az arány elérheti a 60-70 százalékot is. A piackutatók szerint az európai és a hazai okostelefon-piacot is a Samsung vezeti, előbbin 35, utóbbin 40 százalékos a része. Kunos Balázs szerint a hazai mobilpiacra a végletesség a jellemző, az előfizetők vagy a drágább okostelefonokat, vagy az olcsó, belépőszintűeket keresik.

A hazai okostelefon-piac másik aktuális híre, hogy péntektől – több más nagy európai piaccal egy időben – nálunk is elkezdték forgalmazni az Apple legújabb készülékét, az iPhone 4S-t. A három hazai mobilszolgáltató közül a T-Mobile és a Vodafone forgalmazza.

galaxy note mobilpiac okostelefon előfizető Samsung
Kapcsolódó cikkek