Cégvilág

Végre többet mobilneteztünk

Októberben tovább nőtt a hazai mobilinternet-előfizetések száma a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság legfrissebb jelentése szerint. A tizedik hónapban a három nagy szolgáltatónál 54000 híján kétmillió előfizetést tartottak nyilván, az egy hónappal korábbinál 74 ezerrel, az előző év azonos időszakáénál bő 60 százalékkal többet.

Hasonlóan gyarapodott az aktív előfizetések száma is: a tavaly októberi szűk egymillió után az elmúlt hónapban 1,55 milliót tett ki. A három mobilszolgáltató együttműködésén alapuló gyorsjelentés szerint az előfizetők a szeptemberi 1,466 millió után októberben 1,661 millió gigabyte-nyi adatot töltöttek le és fel, azaz a korábbi tendenciákkal ellentétben emelkedett az egy aktív ügyfélre jutó átlagos forgalom is.

Az átlagos forgalom egy éve közel 1,3 gigabyte volt, a 2011. szeptemberi szám egy, az októberi 1,08 gigabyte volt. A piaci erőviszonyok nem változtak: a forgalmat bonyolított előfizetések alapján a piacvezető a T-Mobile maradt 46,3 százalékos részesedéssel, a Telenor a második, a Vodafone a harmadik lett.

Vodafone előfizető T-Mobile mobilinternet piacvezető Telenor
Kapcsolódó cikkek