Cégvilág

Ezek a Ford-modellek érkeznek hozzánk idén - fotók

A Ford a tavalyi év utolsó negyedévével a tizedik egymást követő negyedévben ért el kiemelkedő, ezúttal 1,1 milliárd dolláros világszintű profitot, így adózás előtti nyereségre a teljes 2011-es évben elérte a 8,8 milliárd dollárt.

A Ford világszerte növelni tudta piaci részesedését, hanem közel három éve negyedévről negyedévről kimagasló profitot ér el, amelyet a további fejlesztések finanszírozásának zálogaként könyvel el.

Az autógyártó 2011-es évben 136,3 milliárd dolláros világszintű forgalom mellett 8,8 milliárd dollár adózás előtti nyereséget ért el, aminek köszönhetően készpénzállománya az év végén elérte a 22,9 milliárd dollárt.

Az év során a vállalat 6 milliárd dollárral, 13,1 milliárd dollárral tudta csökkenteni hitelállományát, így készpénzállománya 9,8 milliárd dollárral haladja meg tartozásait. A rendelkezésre álló, szabadon felhasználható hitelkeretekkel együtt a Ford likviditása eléri a 32,4 milliárd dollárt.

A magyarországi márkakereskedésekbe az idei évben érkezik majd az új Ranger, a kisméretű egyterűek szegmensében pedig a B-oszlop nélküli, tolóajtós B-Max, de idén érkezik a Ford Fiesta modellfrissítése, valamint az új, 250 lóerős Focus ST, avagy a haszongépjármű piac

Fiesta Focus eredmény profit Ford transit b-max
Kapcsolódó cikkek